Кирил Петков за Северна Македония: Заедно можем повече

17:49, 15 яну 22 / Политика 25 2116 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Днес се навършват 30 години от признаването независимостта на тогавашна Република Македония.

„На 15 януари 1992 правителството на Филип Димитров беше първото, защитило правото на македонските ни приятели да имат собствена държава. Така България показа, че иска да има истински отношения на добронамереност и диалог между нашите две държави. Днес ние сме задължени да върнем климата на разбирателство между нас. Защото заедно можем повече“, посочи в свое изявление премиерът Кирил Петков, разпространено от Министерския съвет.

Междувременно днес стана ясно и че Петков заминава на официално посещение в Скопие на 18 януари. В състава на българската делегация са министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Реализирането на визитата става възможно след падането на карантината на министър-председателя при получен отрицателен PCR тест.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама