Сръбската прокуратура оневини Джокович за тестовете

08:06, 03 фев 22 / Спорт 25 1608 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Прокуратурата в Белград отхвърли подозренията, че тенисистът Новак Джокович е използвал фалшив PCR-тест през декември миналата година в опит да влезе в Австралия и да участва в Australian Open, съобщава АП. В становището се изтъква, че са направени проверки, които са установили, че тестовете на водача в световната ранглиста от 16 и 22 декември са валидни.

Преди дни ВВС постави серия въпроси, свързани с несъответствия около изследванията на сърбина. В основата е разминаване между датите и серийния номер на тестовете (по-ранният е с по-голям сериен номер, което е необичайно).

Темата около несполучливия опит на Джокович за участие в първия за годината турнир от Големия шлем предизвика широко обсъждане. В развитието на случая се разбра, че сърбинът е заявил пред граничните власти в Австралия, че не е ваксиниран - нещо, което беше задължително условие за участие в Australian open.

Джокович купи 80% от акциите на компания, разработваща лекарство срещу Covid

В крайна сметка Джокович беше депортиран и от тогава не е говорил публично. Предположенията са, че следващият турнир, в който ще участва, е този в Дубай по-късно през февруари.

Сръбските медии съобщиха, че в 10.00 часа днес Джокович има среща с президента на страната Александър Вучич.

По-рано авторът на биографична книга за сърбина Даниел Мукш каза пред ServusTV, че хора от обкръжението на Джокович са загатнали, че той ще се ваксинира. „Може би финалът в Мелбърн също е допринесъл за това“, посочва Мукш, цитиран от „Дневник“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама