Опашки, бой и смъртен случай заради олио на промоция

09:18, 12 мар 22 25 2544 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

77-годишен мъж е починал, докато чака на опашка пред голям хранителен магазин в ж.к. „Славейков“ в Бургас, предаде bTV.

По непотвърдена информация една от вероятните причини за смъртта му е заради минусовите температури, а другата е, че е получил сърдечен удар. „Съдебна медицина“ ще изясни каква е точната причина за смъртта му.

„Опашката беше огромна, хората се блъскаха и видях как човекът се свлече. Дойде линейка и само установиха смъртта му. Оказа се, че са изкарали само един палет и олиото на промоция свърши бързо“, разказа за БГНЕС Иван Бакърджиев. Към 10.00 часа опашка пред магазина вече нямаше, а олиото беше пуснато на по-висока цена.

5 лв. за олио – „Това е спекула“

До напрежение се стигна и в други градове. Причината е, че голяма верига хипермаркети обяви, че ще пусне олио по 2.99 лв. и дори наложи ограничение от 12 бутилки на човек. Изнесеното количество обаче беше минимално на фона на огромния интерес.

Потребители публикуваха в социалните мрежи видео как в столичния кв. „Света Троица“ хората тичат към вратите на магазина, за да успеят да се вредят за промоцията. В Кърджали се стигна и до бой за безценната течност. Битка за олио имаше и на други места. 

 

Тази седмица цената на олиото отбеляза нов драстичен скок, като на места в страната литърът достигна 6 лева. Правителството видя в това спекула и започна проверки за картел и монопол.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама