Сърцето на европейски шампион по колоездене спряло да бие

10:55, 22 мар 22 / Спорт 25 2112 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Италианският колоездач Сони Колбрели бе приет в болница. Сърцето му спряло малко след финала на първия етап на Обиколката на Каталуния.

Той завърши втори на състезанието, което приключи в Сант Фелиу де Гишолс. Веднага линейка и медицински екип закриха с паравани мястото и му бе оказана първа помощ.

В последствие Колбрели бе транспортиран в болница, а съобщенията от късно снощи гласят, че е получил сърдечен арест, който е застрашил живота му. 31-годишният ас е върнат в съзнание, а в клиниката в Жирона е стабилизиран.

Според последните информации Сони остава под наблюдение, но без непосредствена опасност за живота.

Колбрели кара за отбора „Bahrain-Victorious“, а появата му в Каталуня дойде след две пропуснати състезания. Той не се включи в класическите надпревари Милан-Сан Ремо и Париж-Ница по-рано през март, като официалното комюнике на тима поясни, че е карал тежък бронхит, пише БГНЕС.

Италианецът е един от силните спринтьори в тура, стана европейски шампион в шосейното колоездене за 2021 г., има и класирания в топ 10 на световни първенства.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама