Трето европейско злато за Тайбе Юсеин

21:45, 01 апр 22 / Спорт 25 1712 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тайбе Юсеин е европейска шампионка по борба за трети път. Българката триумфира във финала в категория до 62 кг. на първенството в Будапеща, след като не остави шанс на германката Луиза Ниймеш, побеждавайки със 7:0.

Златото идва на фона на разразилия се скандал в борбата дали Тайбе, или Биляна Дудова трябва да участва на еврошампионата в категорията. В крайна сметка отпътува Юсеин и беше безапелационна.

По пътя към триумфа в унгарската столица тя не даде нито точка на съперничките си и завърши турнира с убедителното 26:0.

Трето европейско злато за Тайбе Юсеин

Така Тайбе вече е с три европейски (2018, 2019 и 2022 г.) и една световна титла (2018), както и още 11 отличия от големи турнири. Има и бронз от олимпийските игри в Токио миналото лято, пише bTV.

По-рано днес Евелина Николова трябваше да се задоволи само със сребро в Будапеща, след като на финала при 57-килограмовите отстъпи на украинката Алина Акобия с 2:6. София Георгиева остана пета в категория до 65 кг. В малкия финал тя загуби инфартно от румънката Криста Инсе с 3:4.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама