Украинец в болница след футболен мач у нас

10:34, 04 апр 22 / Спорт 25 1651 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Два инцидента са станали след мача между футболните отбори на „Пирин“ и „Левски“ в неделя. За тях съобщиха от благоевградския клуб.

От там обясняват, че техен привърженик – Владимир Будников, е в спешното отделение на „Пирогов“, след като е бил третиран от полицията по „изключително агресивен начин“. Той е украинец, който от няколко години учи в България, като на полувремето на мача беше награден заради дейността си около изпращането от „Пирин“ в родината му на „Автобуса на надеждата“, който помогна на няколко бежанци.

Голямото разочарование в днешния ден дойде от необяснимата агресия спрямо нашия привърженик Владимир Будников от органите на реда. Владимир бе третиран по изключително агресивен начин, което доведе до навлизането на линейка по време на двубоя и приемането му след това в спешно отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, посочват от футболния клуб.

От там съобщават и за още един инцидент. По време на мача от страна на привържениците на гостите към публиката на „Пирин“ е била изстреляна сигнална ракета, в резултат на което млада жена е с изгаряне.

От полицията съобщиха, че разследват случая: „Във връзка със свидителски показания за това, че на футболна среща в гр. Благоевград млад мъж е хвърлил пиратка в краката на майка с две деца, които силно се изплашили, а седалка на стадиона се е възпламенила, от полицейски служители е пристъпено към извеждане на 19-годишен мъж, който не се подчинил на полицейско разпореждане и е оказал съпротива.

От ръководството на ОДМВР - Благоевград е разпоредена незабавна и пълна проверка на действията на полицейските служители, извършили задържането на лицето. При доказване на превишаване на служебните правомощия от страна на органите на реда ще им бъде потърсена съответната отговорност.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама