Най-полезните зеленчуци за отслабване

16:00, 10 апр 22 / Любопитно 25 2019 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Диетолозите Къртни Д'Анджело и Триста Бест назоваха четирите основни зеленчуци за отслабване. Те включват спанак, червени чушки, броколи и моркови, пише Eat This, Not That!

Според Д'Анджело спанакът е богат на хранителни вещества и е добър за салата, сотиране или добавяне към протеиново смути. Според двамата експерти добавянето на спанак към диетата може да помогне да се отървете от мазнините по корема. Д'Анджело отбелязва, че този продукт съдържа фибри, които помагат за по-доброто усвояване на хранителните вещества и подпомагат храносмилането. Съдържа и витамин К, който е полезен за отслабване, включително за премахване на мазнините по корема.

Направете си здравословно пролетно меню

Според Бест идеалният зеленчук за диета е червена чушка. „Чушките са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества и помагат за създаване на чувство за ситост след хранене. Тази комбинация помага да се предотврати преяждането през деня“, обяснява Бест. Тя отбелязва, че фибрите и капсацинът, съдържащи се в чушките, също допринасят за отслабването.

И двамата диетолози са убедени, че броколите помагат да се чувстваме сити, дават енергия, предотвратяват напълняването, подпомагат храносмилането и са най-добрият помощник за тънка талия. Д'Анджело обяснява, че това се дължи на високото съдържание на витамин С, калций и хром в зеленчука. Бест добавя, че броколите също са богати на антиоксиданти, които намаляват възпалението в тялото, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама