Кубрат Пулев се завърна на ринга с победа срещу Джери Форест

09:36, 15 май 22 / Спорт 25 1971 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В първия си боксов мач след декември 2020 г. Кубрат Пулев извоюва мощна победа над американеца Джери Форест, записвайки 29-и успех от 31 качвания на профиринга. В подгряващата среща от галавечерта в легендарната зала „Форум“ в лосанджелиското предградие Ингълууд 41-годишният българин не остави никакви шансове на седем години по-младия си опонент и го разгроми с почти тройно повече точни удари - 151:54.

Пулев убеден, че ще се бие трети път за световна титла

Съдийското решение беше единодушно, като тримата рефери записаха в картите си резултати 98:92, 99:91 и 99:91. Въпреки че не успя да постигне 15-ия нокаут в кариерата си, Кобрата беше съвсем близо до него. Той натрупа огромното си преимущество между 3-тия и 8-ия рунд, прилагайки десетки пъти комбинацията ляв-десен. В последните две части от 10-рундовата битка Форест едва стоеше на краката си, като в един момент се наложи дори появата на медицинско лице, което да удостовери, че е безопасно за здравето му да продължи мача, пише „Сега“.

Въпреки смазващия успех Кубрат сподели, че не се е чувствал съвсем спокоен: „Това не е най-необичайният ми мач, имал съм доста мачове - над 300 аматьорски и много професионални. Имам достатъчно опит. Беше ми трудно, това не беше много удобен съперник. Вкарах му много удари. Той не играеше много чисто, непрекъснато се пазех, защото той влизаше много с глава. Моят проблем беше, че не успявах да вкарам много удари. Трябваше да го довърша с много удари, но не беше лесно. Не беше лесен съперник“.

За Кубрат Пулев (29-2, 14 нокаута) това беше първи мач след загубата му с нокаут срещу тогавашния световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа в лондонската зала „Уембли Арина“ на 14 декември 2020 г. За година и половина оттогава българският боксьор се беше появявал само в една бойна вечер с елементи на шоу, в която на 27 ноември 2021 г. нокаутира ММА легендата Франк Мир в 1-вия рунд на мач с комбинирани правила на триъгълен ринг.

Тервел Пулев не успя да победи Сергей Ковальов

По-малкият му брат Тервел Пулев, който се боксира в полутежка категория, изигра много силен мач, но в крайна сметка не успя да спечели срещу руснака Сергей Ковальов. Битката в Лос Анджелис показа най-силните страни и на двамата боксьори, но бившият световен шампион показа повече класа и опит, които му спечелиха 10-рундовата битка срещу по-малкия от братята Пулеви. Показателно е обаче, че мачът завърши без директен нокаут, пише gong.bg.

39-годишнят руснак остави впечатление, че беше по-активният от двамата, показа доста сериозна бързина, движеше се повече и успя да вкара бързи и точни удари с двете ръце. В същото време Тервел, който даде всичко от себе си в своя мач №17 на професионалния ринг, стоеше добре физически, но не успя да отговори на сериозното предизвикателство, което му отправи бившият световен шампион в „лека-тежка“ категория.

В крайна сметка съдиите отсъдиха единодушна победа за Ковальов - 98:92, 98:92, 97:93.

Тервел не се беше качвал на ринга над година. Последната среща за бронзовия медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година беше срещу намибиеца Викапита Мероро. Българинът стопира своя съперник в 9-ия от общо 10 рунда на галата в Дар-Ес-Салаам, Танзания, провела се миналия януари.

Руснакът, който е едва 3 месеца по-млад от българина, не се е качвал на ринга дори по-отдавна. Последният двубой на Ковальов беше на 2 ноември 2019 година, когато загуби с нокаут от Канело Алварес. В двубоя с мексиканската суперзвезда ветеранът загуби и пояса на WBO в лека-тежка категория.

По трибуните на пълното 17-хилядно съоръжение имаше и сериозно българско присъствие, като сред ВИП гостите бяха номинираната за „Оскар“ актриса Мария Бакалова и певицата, модел и дизайнер Соня Васи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама