„За пръв път виждам протестиращи за правото на шефовете им да си купят „Bugatti“

15:45, 18 май 22 25 2281 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Виждал съм всякакви протести. Хората протестират за свобода, автономия, за права, достойно заплащане, социално осигуряване. За пръв път обаче виждам хора, протестиращи за правото на шефовете си да си купят най-нов моделBugatti“. Това написа във Facebook световноизвестният аниматор Теодор Ушев във връзка с днешните протести. 

Три протестни шествия блокираха София, което наложи промени в движението в столицата. 

Транспортния бранш затвори за движение централни столични улици. Причина за недоволството е финансовият упадък на столичния градски транспорт. Работниците в столичния градски транспорт настояват държавата да дофинансира сектора и да компенсира загубите заради повишените цени на природния газ и на електроенергията.

Националният таксиметров синдикат също излезе с демонстрация на софийските улици. Причината за тяхното недоволство са високите цени на горивата и невъзможността, според тях, да реализират каквато и да е печалба.

Протест имаше и на товарните и автобусни превозвачи. Те се обявиха за одит на ТОЛ системата, разширение на обхвата за субсидиране - да бъдат включени и нерентабилните автобусни линии. Във вторник от бранша възстановиха диалога с властта, но обявиха, че предлаганите мерки за намаляване цените на горивата не са достатъчни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама