Български вратар бе избран за №1 в Англия

12:33, 19 май 22 / Спорт 25 1680 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският вратар на „Кеймбридж“ Димитър Митов (25 г.) получи първото си голямо признание, откакто играе в Англия. Той бе избран убедително като №1 на поста си в тазгодишното издание на турнира ФА Къп, който е и най-старото футболно състезание в света (от 1871 г.).

Димитър Митов - българинът, който изхвърли „Нюкасъл“ от FA CUP

За Митов гласуваха 70,1% от феновете. Признанието е огромно, защото вторият в анкетата - вратарят на „Ливърпул“ Алисон Бекер, чийто тим спечели турнира, събра 21,9%. Трети пък е бившият английски национал Джак Бътланд („Кристъл Палас“) с 5,1%, пише „Сега“.

Освен това Митов спечели и анкетата за спасяване на сезона в тази надпревара, заради една от изявите си срещу „Нюкасъл“, която помогна на „Кеймбридж“ да спечели с 1:0 гостуването срещу елитния „Нюкасъл“ в 1/32-финал.

 „Кеймбридж“, който играе в Лига 1 (третото ниво на футбола в Англия), стигна до 1/16-финалите в турнира, където бе отстранен от „Лутън“, но преди това елиминира „Нортхемптън“ и „Екзитър“, преди да стигне и до победния мач срещу „Нюкасъл“.

Димитър Митов, който е кадър на школата на „Чавдар“ (Етрополе) и не е играл другаде в България, играе в „Кеймбридж“ от лятото на 2017 г., като се утвърди в титулярния състав и вече има 132 мача за тима. През този сезон той бе общо 42 пъти в основния състав и помогна на тима си да се утвърди в дивизията, в която влезе през миналия сезон. „Кеймбридж“ завърши на 14-о място от 24 отбора.

Заради добрите изяви на Митов интерес към него има от доста английски отбори, включително и от по-горни дивизии. Той обаче до момента не е получавал нито една повиквателна за мъжкия национален отбор. Има 5 мача за юношите (до 17 г.) и 3 мача за тима до 19 г., като бе игнориран и за младежкия национален отбор, докато бе в съответната възраст.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама