Петков за газа: Твърдата крачка на България помогна на целия ЕС

11:27, 20 май 22 / Политика 25 1616 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не мисля, че Русия може да си позволи да загуби целия Европейски съюз. Това отговори премиерът Кирил Петков на въпрос дали има опасения, че страната ни ще остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли.

Той обясни, че плащанията ще се извършват в нормална валута.

„Коалицията показа, че вот на недоверие няма да мине“

Това, че България направи тази твърда първа крачка мисля, че помогна на целия съюз. Лично получих поздравления за нашата позиция от много европейските лидери. Бях уверен и от комисията, както вчера и от Германия, че плащанията ще бъдат в нормалната валута. Аз лично не се притеснявам. Не мисля, че Русия може да си позволи да загуби целия ЕС“, добави Петков.

На въпрос по темата за Северна Македония премиерът заяви, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. „Ние ще продължим да отстояваме националния интерес, ние не сме срещу някой, а сме за спазване на договорните отношения“, добави Петков, цитиран от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама