Петков с първи думи след свалянето на Минчев

14:35, 16 юни 22 / Политика 25 2048 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Всички, които гласуваха днес против Никола Минчев, показаха, че не им пука за тази страна, че не се интересуват от собствената си идеология. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели. Завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори. Това каза министър-председателят Кирил Петков, след като 125 народни представители гласуваха „за” предсрочното освобождаване на Никола Минчев от председателския пост в парламента.

Има ново мнозинство в този парламент. Те се прегърнаха – това означава пълна безпринципност, тези хора нямат морал“, заяви Петков, след като Минчев беше свален с гласовете на на „Има такъв народ”, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Премиерът изрази надежда, че в 47-ото Народно събрание има свестни хора, които са на ръка и ще успеят да преборят страха си, пише БГНЕС.

ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ свалиха председателя на парламента

Преди гласуването на оставката от парламентарната трибуна Петков благодари на Минчев и заяви, че промяната идва и стъпка по стъпка България ще бъде различна. „Никола Минчев е отличен професионалист. Чувал съм това от устата на хора и от ГЕРБ, и от ДПС, и от ИТН, и от „Възраждане“. И въпреки това всички вие слагате като точка номер едно в дневния ред гласуването на оставката на Минчев“, посочи той.

Кирил Петков очерта и друга причина за разместването на дневния ред: „Може би се страхувате, че Минчев ще води Народното събрание към приемането на закона за шефа на КПКОНПИ? Може би ви е страх, че Рашков ще бъде избран за шеф? Може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор“, попита Петков, цитиран от bTV.

Премиерът се обърна и към всички партии в залата по отделно. „За ГЕРБ – ако си мислите, че с днешното приемане на оставката на Минчев ще ни притесните като правителство и ние ще се договаряме с вас – няма. За ДПС – ако си мислите, че с приемането на тази оставка ние ще намалим броя на сигналите до европрокуратурата и няма да повтаряме името на Делян Пеевски като един от най-корумпираните хора в държавата – няма“, каза премиерът. Към „Възраждане“ той зададе въпрос: „Във ваши изказвания казвате, че никога не трябва да се гласуват закони, които се приемат от ДПС. Въпросът ми е ще натиснете ли бутона да вземете оставката на Минчев заедно с ДПС и как ще го обясните?“. Обръщение към „Има такъв народ“ нямаше.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:32, 16 юни 22

Най- свестният председател на Парламента е Никола Минчев. А онази свистяща уста е една подла кариеристка, изпълняваща задачите на мафията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама