Митрофанова отговори на Петков

16:53, 23 юни 22 / Политика 25 2106 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова нарече „удобно“ твърдението на премиера Кирил Петков, че тя е виновна за вота на недоверие към коалиционното правителство, гласуван вчера в Народното събрание, предаде ТАСС.

В речта си пред депутатите в българския парламент Петков обвини лидерите на опозиционните партии и руската посланичка за провала на правителството, пише ТАСС.

Петков: Борисов, Пеевски, Митрофанова и Трифонов - истинската причина за вота

Фактът, че Митрофанова е виновна, е толкова удобно обяснение за тях, защото сега въобще за всичко е виновна Русия“, каза Митрофанова по телевизия „Русия-24“.

Митрофанова добави, че миналата година в България е имало сериозна правителствена и парламентарна криза, три пъти са произвеждани парламентарни избори „и накрая парламентът се събра“. „Те направиха толкова добро впечатление, защото казаха: „Ние не сме десни, не сме леви, ние сме за България“, което беше много добре прието от българския народ“, каза Митровафова, цитирана от БТА.

Според посланика много българи били озадачени от факта, че България е в първите редици на подкрепата за санкциите срещу Русия, тъй като „традиционно българският народ има много добро отношение към Русия“.

Големите кавички: „Петков забрави да обвини Батман и Жената-котка“

В същото време тя добави, че инфлацията в България в момента е 18,5 процента, а промишлената инфлация е 45 процента, „т.е. това са достатъчно сериозни числа, хората в България не са богати, всичко това се отразява силно на хората“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Тя е права 20:16, 23 юни 22

А ПП преиграват

2 Анонимен 22:27, 23 юни 22

Льонке,а как викат на руските Батман и Робин-Мужводков и?
Хич няма руско влияние,ама ич.
Бабата си върти телефоните и нарежда командвана от Путмен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама