Тагарев: Експулсирането на дипломати може да има оздравителен ефект 

14:20, 03 юли 22 / Политика 25 1577 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В стратегическата концепция на НАТО за първи път има ясен текст, в който Китай е посочен като бъдещо предизвикателство. Ясно се казва, че докато в света има ядрени оръжия, НАТО също ще поддържа ядрен арсенал, като се разширяват хипотезите, при които може да се използва това оръжие. Говори се, че НАТО и ЕС трябва да се допълват в гарантиране на сигурността на страните членки. Това заяви пред БНР военният експерт проф. Тодор Тагарев.

По думите му политическата класа в България все още е разделена за практически решения относно военна помощ за Украйна. Разделението е и спрямо изгонването на 70 руски дипломати. В такъв момент става ясно доколко даден политик споделя стремежа на България да бъде част от свободния демократичен свят. Българското общество продължава да бъде разделено по оста Изток - Запад... Експулсирането на дипломати може да окаже оздравителен ефект върху отношенията ни с Русия.

Проф. Тагарев коментира и актуалната политическа обстановка у нас: Въпросът пред новото правителство трябва да бъде - искате ли да бъдем част от Европа, или искате да отидем в Азия. Вторият избор е - корупция или добро управление. Притеснително е, че едно служебно правителство може да блокира и тези непризнати до момента боеприпаси за Украйна. Това би бил тежък удар срещу имиджа на България, и то за десетилетия напред.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама