Нови три медала за България в края на олимпийския фестивал в Словакия

10:20, 31 юли 22 / Спорт 25 2965 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

България завърши с три сребърни медала участието си на Европейския олимпийски младежки фестивал в словашкия град Банска Бистрица. В последния ден от форума записахме три втори места – на Божидар Златанов на прескок и успоредка в спортната гимнастика и на младежките ни волейболни национали.

Воденият от Мартин Стоев тим стигна да среброто в турнира, оценяван от специалистите като мини-европейско първенство. В решителния за златото мач българите загубиха от Италия с 0:3 (20:25, 21:25, 23:25). Бронзът отиде на сметката на Чехия след победа над Турция с 3:1. През целия
турнир нашите отстъпиха само пред италианците, след като и в групите бяха надиграни също от тях с 0:3.

В спортната гимнастика Божидар Златанов спечели два сребърни медала и стана най-успешният българин на олимпийския фестивал в Банска Бистрица. Божидар първо си осигури второто място на прескок с 14.133 т., златото с 14.333 т. грабна финландецът Йоона Рейман, а бронзът бе за Томазо Бруняни от Италия с 14.100 т. Половин час по-късно Златанов спечели сребро и на успоредка. Българинът завърши с 13.466 т., шампион с 13.566 т. е Юка Оле Нисинен от Германия, а трети с 13.300 т. остана Радомир Стелмах от Украйна. Късно снощи Божидар участва в още един финал на уреди, след като на земя се класира осми с 12.366 т. Още на старта на фестивала Златанов се нареди девети в многобоя със 78.250 т.

Така „младите лъвчета“ се завръщат у нас с общо 6 медала, след двата сребърни на гимнастика Божидар Златанов, второто място на националните волейболисти и бронзовите отличия на атлетите Боян Хаджитодоров и Елена Аргирова в тройния скок и на Ирен Саръбоюкова в скока на височина, съобщиха от Бъларския олимпийски комитет.

Междувременно националният отбор на България по волейбол за девойки до 19 години надигра състава на Румъния с 3:2 (21:25, 16:25, 25:22, 26:24, 15:9). Съставът на Мила Кьосева стигна до пълен обрат и до първата си победа в Банска Бистрица, за да заслужи седмото място в турнира.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама