Свеж сок от пъпеш за отслабване

19:15, 14 авг 22 / Любопитно 25 2429 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пъпешът е един от плодовете с най-богато съдържание на полезни за човешкото здраве хранителни вещества. В него се съдържат много витамини, минерали и фибри. 90% от съдържанието на пъпеша е вода, което прави този плод идеален за хидратация.

Освен всичко друго, пъпешът помага за топене на мастните натрупвания, загубата на излишни килограми, прочистването на организма и ограничаването на апетита. Порция от 100 грама пъпеш осигурява 25 калории, 6% захари и 13% грама сложни въглехидрати. Освен всичко друго, пъпешът е много богат на антиоксиданти и не съдържа мазнини или холестерол.

Сокът от пъпеш се препоръчва за намаляване на високо кръвно налягане и защита на сърцето, тъй като е много богат на калий. От друга страна, наличието на витамин С и магнезий са два важни компонента, които защитават имунитета. Всички сочени вещества улесняват пречистването на тялото от токсини и следователно ускоряват метаболизма.

Кои храни повишават телесната температура?

Бързият метаболизъм предотвратява образуването на мастни натрупвания и стопява съществуващите, което е една много добра и вкусна възможност да се отървем от излишните килограми. Сокът от пъпеш е значителен източник на минерали като магнезий, които ни помагат да спим.

От много години сокът от пъпеш се използва срещу безсъние. Дехидратацията е един от факторите, които нарушават съня, твърдят специалистите, а сокът от пъпеш утолява жаждата, хидратира клетките и ни приспива, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама