Грешки в храненето, които пречат да отслабнем

14:00, 17 сеп 22 / Любопитно 25 2102 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Опитът да отслабнем по здравословен и устойчив начин понякога може да бъде разочароващ процес, тъй като всеки човек има свои собствени уникални нужди. Има много причини, поради които някой може да не успява да постигне желаните резултати.

Преяждане със здравословна храна

Ключът е да ядете храни, които не само обичате, но и които са питателни. Някои диетолози обаче препоръчват порциите да се измерват, за да не прекалявате с калориите.

„Въпреки че храни като ядки, хумус и авокадо са богати на хранителни вещества и са суперхрани, всички те съдържат здравословни мазнини и повече калории от други въглехидрати или протеини“, казва диетологът Ейми Годсън. Измерването на порциите, казва тя, е ключово, когато искате да отслабнете.

Не консумирате достатъчно протеини

Получаването на достатъчно протеин през деня е от съществено значение за вашето здраве. „Протеинът е от съществено значение за отслабването, защото помага за изгарянето на мазнини и изграждането на мускули, но за съжаление много хора ядат храни, които не съдържат достатъчно протеини“, казва диетологът Кортни Анджело. Пилешки гърди, пуешки бургери, пилешки колбаси или риба са чудесен избор.

Готвите с твърде много олио

Видът мазнина и количеството, което използвате, може да имат голямо влияние върху загубата на тегло. „Мазнините са една от онези съставки, които причиняват значително и бързо увеличаване на калорийната плътност на храната“, казва Триста Бест, диетолог. „Когато сотирате зеленчуци, обикновено добавяте зехтин или масло, а ако добавите вода, приготвянето на храната ще бъде вкусно без допълнителни калории“, казва Бест.

Отпускате се твърде много

„Всеки жадува за малко торта или чипс от време на време, но много хора прекаляват и в крайна сметка ядат твърде много от тях“, добавя Годсън. Мислете за това като за правилото 80/20 - 80 процента от времето се храните здравословно и 20 процента си позволявате да ядете висококалорични храни, които може би не трябва да присъстват в менюто ви.

Добавяте нездравословни подправки

„Понякога добавяме любимите си подправки към храната, за да подобрим вкуса, но редовното добавяне на определени подправки може да бъде грешка, която ви пречи да отслабнете“, казва Анджело, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама