Сребърен медал за Стилияна Николова на световното в София

21:51, 14 сеп 22 / Спорт 25 2627 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Стилияна Николова спечели сребърен медал със съчетанието си с обръч на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

17-годишната българка, която е дебютантка на такъв форум, получи най-висока оценка в квалификациите на този уред. Тя изигра отлично композицията си с обръч и получи оценка от 34.150 точки, от които 16.800 за трудност, 8.500 за артистичност и 8.850 за изпълнение. Това е най-високата оценка в шампионата до момента, съобщиха от федерацията по художествена гимнастика. 

Боряна Калейн няма да участва на световното в София

Втората българка Боряна Николова пропуска Световното първенство заради вирусно заболяване, стана ясно по-рано днес. Тя е в болница с висока температура.

Утре са изпълненията с бухалки и лента, а за класиране в първите 18, които ще започнат от нулата на финала за определяне на абсолютната световна шампионка, се вземат трите най-високи оценки на всяка гимнастичка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама