Българският волейбол навърши 100

12:09, 18 окт 22 / Спорт 25 1996 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Най-успешният отборен спорт у нас – волейболът, празнува своя вековен юбилей. Годишнината бе отбелязана със събитие „100 години волейбол“, на което присъстваха най-значимите фигури от политическия, спортния и културен живот у нас. Акцент бе поставен върху легендите, записали със златни букви имената си в историята на родния и световния спорт, както и признателност към всички хора и клубове, допринасяли за развитието на българския волейбол през годините.

Волейболът има своето твърдо място в работата за изграждане на силна и успешна нация. Благодаря ви за вашия устрем, за вашите успехи, за вашата всеотдайност! Честит юбилей“, каза президентът Румен Радев по време на церемонията. „Запазвайки традициите, продължавате де ни правите горди, че сме българи. Дарявате ни с много емоции и най-вече с надежда за бъдещето. Българският волейбол не е само титли и медали. Не само изгражда физически качества. Волейболът гради характер, възпитава във воля, уважение към опонент, спортсменство, колективна мисъл. Волейбол възпитава и в естетика. Преди всичко друго е красота и изящество“, посочи още държавният глава.

„Вашите млади отбори са прекрасни и те могат да бъдат следващите победители, следващите идоли! Искам да отправя едно послание: Това, което винаги чуваме по трибуните, когато играе българският отбор: Българи – Юнаци“, каза президентът на Европейската конфедерация по волейбол CEV Александър Боричич.

„Тази вечер искам да пожелая на българския волейбол още много, много години успех, много победи и изключителна игра“, посочи президентът на Международната федерация по волейбол FIVB Ари Граса. „Слава на България! Слава на волейбола“, допълни той на български език в края на речта си.

„Искам не само да поздравя, но и да се поклоня пред белите коси на всички ветерани, които са дали живота си за българския волейбол. Честито, легенди! Честит 100-годишен юбилей“, това бяха част от думите на президента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев към легендарните ни волейболисти по време на церемонията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама