Антоанета Костадинова спечели трета квота за България за олимпиадата в Париж

14:20, 23 окт 22 / Спорт 25 2417 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Олимпийската вицешампионка от игрите в Токио 2020 Антоанета Костадинова донесе третата квота на България за XXXIII летни игри в Париж 2024. 36-годишната състезателка по стрелба от Търговище се класира четвърта във финала на 25 м пистолет на световното първенство в Кайро и си гарантира участие на четвърта поредна олимпиада.

Костадинова постигна 586 т. в квалификациите и влезе с четвърти резултат сред осемте претендентки за медалите. Във финала само малшанс лиши българката от призово класиране, но мястото в Топ 4 ѝ донесе олимпийската утеха.

Другата българска представителка в дисциплината - Мирослава Минчева, също се представи силно и завърши на 13-о място с 583 т., като само точка я раздели от осмото място, даващо право на участие във финала. Световна шампионка стана корейката Ким Янг-ми, а на почетната стълбичка се качиха още китайката Чън Ян и германката Дореен Венекамп, пише „Сега“.

Другите две спечелени досега за страната ни квоти за игрите в Париж през 2024 г. са в художествената гимнастика. Извоюваха ги националният ансамбъл със световната си титла в многобоя и Стилияна Николова с бронзовия си медал в многобоя от шампионата на планетата в София през септември.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама