Един загинал и множество ранени при верижна катастрофа на АМ "Струма"

09:12, 05 фев 19 25 1947 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много тежка верижна катастрофа е станала на АМ "Струма" в участъка между Сандански и село Дамяница, в посока София. Един човек е загинал, а пострадалите са между 13. Те са настанени в болниците в Сандански, Петрич и Благоевград. Някои от тях са с по-леки травми, но има и такива с по-тежки наранявания и в момента се оперират. 

Причина за жестокия инцидент е гъста мъгла. Сигналът е подаден малко след 8 часа. В катастрофата са участвали над 30 коли и камиони.

Шофьорът е излязъл от автомобила си, за да се опита да спре движението, но е бил пометен от другите коли. На мястото има много линейки и пожарни. Към 9.00 часа всички затиснати бяха извадени от катастрофиралите превозни средства.

"Мъглата беше огромна. Нищо не се виждаше. Имаше нулева видимост. По едно време започнах само да чувам фрас, фрас. Наистина нищо не се виждаше и едвам успях да спра", разказа пред участник в катастрофата пред NOVA. 

Движението по АМ "Струма" в участъка Ново Делчово - Сандански в посока Кулата вече е възстановено, съобщиха от АПИ. Трафикът в посока София се пренасочва временно по път I-1, при 152-ри км на АМ "Струма", през град Сандански, поради ПТП. 

Шофьорите да се движат в участъка с повишено внимание и съобразена скорост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама