Още 12 нови случая на морбили в Благоевградско

18:10, 14 фев 19 25 1238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още 12 деца в Гоце Делчев са със симптоми на морбили. Те се лекуват от 1 февруари в инфекциозното отделение на местната болница.

Потвърдена е диагнозата при 5 деца, резултатите на останалите 7 ще са готови утре, но те са със същите симптоми като на останалите болни.

За още 12 деца, заразени с морбили в района на Благоевград, съобщиха от здравното министерство. Те са на възраст от 5 месеца до 9 години. За момента лабораторно потвърдени са пробите на пет от тях, на останалите 7 ще са готови утре, но клиничната картина е същата като при вече потвърдените.

Така общо заболелите в страната в момента стават 17.

"Пациентите са били по същото време в детското отделение на болницата в града, където е станала и заразата", обясни Радосвета Филипова, държавен експерт в дирекция "Здравен контрол".

Три от заразените деца не са били имунизирани, защото са под 13-месечна възраст, когато се поставя първата ваксина. Други две са на 3 и 9 години, като те са били имунизирани.

Обикновено периодът, за който се лекува болестта, е три дни. Според лекарите обаче опасността от усложнения е голяма и затова децата по всяка вероятност  ще останат в болницата в Гоце Делчев по-дълго. Едното от децата вече е с конюнктивит, а всички мерки в болницата са насочени към плътна изолация на болните от морбили, така че болестта да не бъде пренесена.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама