Благоевград организира кампания за извозване на опасни отпадъци

08:30, 07 юли 19 25 1092 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни - 8 и 9 юли, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

На 8 юли от 10.00 до 12.30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица „Скаптопара“ 1, а от 13.00 до 16.00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин „Аско Деница“ в квартал „Грамада“.

На 9 юли от 10.00 до 12.30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“. От 13.00 до 16.00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“.

Кампанията е насочена към домакинствата в Благоевград и не обхваща физически и юридически лица, извършващи търговска дейност.

Чрез реализиране на кампанията се цели жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама