Югозападният университет подписа споразумения за двойни дипломи с киргизки университети

14:48, 25 юли 19 25 1075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ се състоя церемония по подписване на споразумения за двойни дипломи по бакалавърски и магистърски програми в сферата на устойчивия туризъм и устойчивото управление на туризма с Университета „АДАМ“, с Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков и с Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов, Киргизстан.

Споразуменията бяха подписани от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – проф. д-р Борислав Юруков, от една страна и доц. д-р Светлана Сирмбард, ректор на Университета „АДАМ“, проф. д-р Курманбек Абдилдаев, ректор на Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов и доц. д-р Алмаз Кадиралиев, заместник-ректор на Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков. 

Подписаните споразумения са в резултат на изготвените в трите киргизки университета нови бакалавърски и магистърски програми в рамките на ръководения от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проект „Бакалаври и Магистри – професионалисти при отвореното и дистанционно обучение за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан“ (Проект „LMPT“), Проектeн номер: 573897-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA2-CBHE-JP, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на ЕС. Проект “LMPT” е с пряко финансиране от Брюксел от Изпълнителната агенция по аудиовизия, образование и култура на ЕС. Ръководеният от ЮЗУ „Неофит Рилски“ консорциум включва 22 университета и работодателски организации от Франция, Португалия, Италия, България, Гърция, Румъния, Китай, Виетнам и Киргизстан.

Киргизките университети, подписали споразуменията вече са стартирали кампании по набор на студенти, които да се обучават по програмите за двойни дипломи в сферата на устойчивия туризъм в ЮЗУ „Неофит Рилски“ на английски или руски език. Студентите от специалност „Туризъм“ също ще имат възможност за обучение в университетите, партньори по споразуменията.



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама