Електронните табели по AM„Струма“ не работят в полза на шофьорите

09:28, 28 юли 19 / Общество 25 257 Topnovini
1

В ден, в който температурата е над 35 градуса надпис на магистралата предупреждава, че е възможно да паднат мъгли.

Поглед към пътищата и пътната сигнализация.

Ако разчитате на актуална информация за времето и пътната обстановка от електронните табели на магистрала "Струма" – по-добре недейте.

Електронните табели по магистрала „Струма“ са общо 17. Те трябва в реално време да дават сигнал на шофьорите за катастрофа наблизо или усложнена пътна обстановка. Нито една от табелите  не работи в полза на шофьорите.

В ден, в който температурата е над 35 градуса надпис на магистралата предупреждава, че е възможно да паднат мъгли. „Ще има мъгла на 40 градуса температура, не знам какво трябва да се каже.. Който ги е правил, да си поправи грешката, защото в крайна сметка данъкоплатците плащат. На наш гръб отива тая цялата работа”, коментира свидетел на ситуацията.

Целта на останалите електронни табели явно е да изпитват психиката на водачите. „Табелите са объркващи, не насочващи за хората, за улеснение на хората”, каза още той.

Според пътниците, които пътуват всекидневно през този пътен участък табелите не функционират и объркват само шофьорите.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ разясниха защо насред лято има шанс да паднат мъгли. Причината – трасето на магистрала „Струма“ преминава до коритото на река Струма. В сутрешните часове там често се образували мъгли.

От АПИ допълниха, че надписите на готовите електронни знаци по аутобана се подменят от служители на пътноподдържащата фирма. Изгражда се контролен център на автомагистралата. Когато той е готов, служители на АПИ ще сменят надписите в помощ на шофьорите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани