Голямо количество от веществото „антикор“ е открито в петролна база в Разлог

14:45, 30 юли 19 25 1574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямо количество от веществото "антикор" е открито в петролна база в Разлог, съобщиха от Агенция "Митници".

Операцията е осъществена от служители на полциията в Благоевград и Кюстендил, съвместно с представители на Агенция „Митници“ Операцията по противодействие на производството, съхранението, търговията и разпространението на акцизни стоки е проведена на 26-ти и 27-ми юли.

В хода им е извършена проверка в петролна база в Разлог, която е с отнет лиценз съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. При инспекцията е установено, че натоварена автоцистерна напуска границите на базата.

Веднага са предприети действия за спирането на цистерната. От водача - 39-годишен гръцки гражданин, са изискани и са предоставени придружаващи товара документи, като от прегледа им става ясно, че цистерната превозва около 30 000 литра течно вещество - "антикор".  

В рамките на продължилата проверка в различни стационарни цистерни, е установено наличието на смес от няколко течни съставки, която чрез инсталация, находяща се в базата, е натоварена на проверената автоцистерна.

Шофьорът и още двама души, установени на място, са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Разлог.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама