Нови площадки за игра изграждат в Благоевград

15:34, 28 авг 19 / Общество 25 286 Topnovini
1
2
3
4

Община Благоевград изгражда нови, отговарящи на утвърдените стандарти детски площадки. Обновяват се изцяло и съществуващи такива.

Кътовете за игра на открито са разположени на различни места в града и селата. Строително-монтажни дейности се извършват в ж.к „Ален мак“, където се работи по три детски площадки.

В квартал „Грамада“ и село Рилци се изграждат по два броя площадки. Детски площадки ще има и в селата Падеш и Покровник, в кв. „Струмско“ (ул. „Броди“ 40), както и в междублоковото пространство при ул. „Александър Стамболийски“, до сладкарница „Горска поляна“.

Община Благоевград поставя още беседки за отдих

Голяма част от площадките са по заявено желание на  жители. Новите места за игра ще бъдат съобразени изцяло с изискванията за безопасност. Ще бъдат поставени ограда и ударопоглъщаща настилка.

Всяка от детските площадки ще бъде оборудвана с разнообразни съоръжения. Освен с уреди за игра, съобразени с възрастта на децата, на площадките ще има пейки и кошчета за удобство на придружителите.

Бисер Петков: Над 55 млн. лв. са предвидени за нови социални услуги

През настоящата година предстои изграждането и на спортни площадки на територията на Благоевград. Обособяването на кътове за игра и спорт е сред основните приоритети на кмета д-р Атанас Камбитов, а целта е да се създадат подходящи условия за малките и младите жители на общината.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.