Протестиращи в Благоевград: Търпението ни свърши, проблемите са много

13:47, 16 фев 20 25 2915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест-автошествие в Благоевград под мотото: "Търпението свърши. Искаме промяна, а не подмяна", започна по обед днес. Ако не чуят исканията им, организаторите заплашиха с блокади и барикади, предаде БГНЕС.

В шествието по улиците на града участват 20-на автомобила. Изходите на града в посока Е-79 и АМ "Струма" се охраняват от полиция и жандармерия срещу евентуални блокади от страна на протестиращите.

Жители на Благоевград излязоха на протест в подкрепа на кмета Румен Томов

Към благоевградския протест се присъединиха и майки от София на деца с увреждания, на микробусът им бяха поставени черни знамена с мотото: „Системата ни убива”.

„Днес даваме началото на протестите, надяваме се да ни чуят, изгубихме държавността и проблемите са много. Исканията ни са намаляване на ДДС върху храните, за да се стимулира малкия и среден бизнес, политиците трябва да решават проблемите на обществото, а не само своите бизнес-интереси”, каза организаторът на протеста Николай Иванов.

Според него подаването на една оставка заради проблема с водната криза не е достатъчна, трябва да заработи съдебната система, за да има реални присъди.

„Подкрепиха ни майки от „Системата ни убива”, искаме протест без политически лица, защото през годините видяхме, че протестират егоцентрици, чийто викове „оставка”, е за да се намърдат вътре във властта, а не да решават проблемите на хората”, добави Иванов. Той беше категоричен че оставките не решават, а само задълбочават кризата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама