Трима загинаха в пожар в жилищен блок в Благоевград

09:21, 11 дек 21 25 3494 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Трима души са загинали при голям пожар в жилищен блок в Благоевград. Огънят е пламнал около 19.00 ч. в петък, като димът е изпълнил блока само за няколко минути. Това е причината шестима души да бъдат обгазени и откарани в болница.

Пожарът тръгнал от апартамент на седмия етаж на бл. 18 в ж.к. „Струмско“, обитаван от самотноживеещ възрастен мъж. Според съседи мъжът наскоро е изгубил своята съпруга и е бил неадекватен. Собственикът на жилището се издирва.

След възникването на пожара възрастният мъж е потърсил помощ от своя съседка, която е позвъняла на тел. 112. Съседите му го молили да излезе, но той останал в дома си.

Отново по свидетелски разказ на съседи млад мъж се качил нагоре, за да помага при евакуацията, но самият той станал жертва на пламъците. Още една жена също е загинала. Сред пострадалите са и няколко деца, две от които са близнаци на 38 дни. Те са откарани в лечебно заведение в столицата, пише bTV.

Повечето от живущите в блока са пренощували при свои роднини и близки. Тази, които е нямало къде да останат, бяха настанени в хотел със съдействието на областния управител на Благоевград.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама