Нередности са открити в редица пунктове за технически прегледи и автошколи из страната

16:10, 29 ное 18 25 2896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверки на пунктове за технически прегледи и автошколи са извърешни във всички областни центрове на страната на 22 ноември. В инспекциите са служители на „Икономическа полиция“ - ГДНП, колегите им от ОДМВР и СДВР, експерти от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Констатирани са редица нередности.

Във Варна е образувано досъдебно производство срещу собственик на пункт - проверяващите не са открили финансово-счетоводна документация. Установено e, че стойностите на отработените газове на явил се за преглед автомобил не отговарят на показателите на уреда. Констатирано е, че показателите от първичния преглед са отпечатани на файлове (word/excel), графично имитиращи разпечатките на измервателния уред с предварително зададени стойности в рамките на допустимите емисии. В учебен център в града е установено разминаване в броя на наличните в архива учебни картони и броя на преминалите на изпит пред ИААА-Варна кандидати преминали обучение в центъра.

В Хасково, в пункт за ГТП, е установено неспазване на утвърденото време за извършване на периодичен преглед, констатирано е и несъответствие при регистрираните и отчетените дейности. Заради това обектът е запечатан със съобщение от НАП.

Сериозни нарушения са констатирани в пункт за ГТП в Шумен. Служителите са установили, че липсват 28 холограмни стикера за извършен технически преглед. Там работата за изясняване на случая продължава от служители на Икономическа полиция от ОДМВР - Шумен. Проверена в същия град автошкола също се работела в нарушени - учебните картони на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на МПС са непълно оформени.

В Карнобат при проверка на пункт за технически прегледи на моторни превозни средства е установено несъответствие в броя на холограмни стикери за извършен технически преглед. Пак там е запечатана автошкола, поради липса на касов апарат.

В Силистра е проверен пункт за годишни технически прегледи, където е установено, че в издаденото от дружеството Удостоверение за техническа изправност на минала преглед кола, не е отразено, че тя е със счупено предно стъкло. За това на фирмата е съставен акт.

В Монтана при проверка на автошкола са констатирани нарушения, за които са издадени два акта от ИААА, в автошкола в Пазарджик и пункт в Ботевград също са открити нарушения и са наложени съответни санкции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама