Захлаждане и краткотрайни валежи през новата седмица

06:30, 08 юли 19 25 2466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новата седмица ще започне с краткотрайни валежи и гръмотевици в следобедните часове. В понеделник температурите ще се понижат и ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Във вторник се очакват слаби превалявания и гръмотевици в следобедните часове над западните и централните райони. Максималните температури ще бъдат между 28 и 35 градуса, на места в Южна България до 37 градуса.

В сряда – 10 юли, от запад на изток ще премине циклон, който ще донесе поройни дъждове и гръмотевични бури, както и понижение на температурите. Преди обяд валежи се очакват над Западна България. В ранния следобед ще има гръмотевични бури и над Централна България, а в късния следобед и вечерта се очакват порои и бури в Южна и Югоизточна България.

Особено интензивни ще бъдат явленията в Южна България в районите на Стара Загора, Харманли, Свиленград, Пловдив, както и в Шумен, Сливен и Карнобат. Късно вечерта ще има обилни валежи и гръмотевични бури над Черноморието, особено интензивни порои се очакват около Варна, а през нощта срещу четвъртък и в Бургаска област.

След валежите ще се понижат и температурите, като в четвъртък ще бъдат между 20 и 25 градуса. От петък времето ще се стабилизира, а температурите бавно ще започнат да се повишават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама