Бащата на Григор Димитров стана почетен гражданин на Хасково

12:28, 26 юли 19 25 1632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бащата на тенисист номер 1 на България Григор Димитров, Димитър Господинов, беше избран за почетен гражданин на Хасково. Внесената от председателя на Общинския съвет Таня Захариева докладна с предложението бе гласувана с пълно мнозинство от присъстващите на днешната сесия 29 общински съветници. Първата ракета на България също е почетен гражданин на южния областен център от 31 януари 2014 година.

Григор Димитров загуби от 405-ия в света на старта в Атланта

Предложението за Господинов бе внесено от Инициативен комитет от 10 души, сред които са председателя на "Тенис клуб" - Хасково Йордан Йорданов и почетния председател на Хасково и дългогодишен председател на Българска федерация бадминтон, проф. Пюзант Касабян.

Още 15 тенисисти и спортни деятели в тениса бяха удостоени с отличието "Почетен знак на Хасково". Сред тях е настоящият мениджър на Григор Димитров Георги Стоименов, както и Румен Сербезов, по чиято инициатива през 1980 година е построен най-модерният за времето си тенис-комплекс в парка "Кенана". "Почетен знак на Хасково" получават и 7 бивши състезатели и треньори по тенис на маса, също един от спортовете с голяма популярност в Хасково, решиха още общинарите.

Григор Димитров вече не е в Топ 50

Димитър Господинов Димитров е роден през 1967 година в Хасково. От 1991 година досега е треньор по тенис в родния си град с лиценз "АА". Под негово ръководство възпитаниците му са постигнали множество национални и международни успехи, бяха мотивите в предложението. В него са изброени постижения на Гришо, докато той е бил негов наставник в спорта - Европейски шампион по тенис до 14 г., титли за състезатели до 16-години на турнирите в САЩ "Еди Хер Интернешънъл" и "Ориндж Боул" през 2006 година, Европейски шампион до 16 години в Москва през 2007 година, шампионски титли за юноши на "Уимбълдън" и "US - open" през 2008 година, както и позицията номер 1 в Световната ранглиста за юноши. Отбелязва се и капитанството на Димитър Господинов на българския национален отбор за Купа "Дейвис" през 2013 и 2014 година.

Глобяват Григор Димитров в Лондон

Отличията ще бъдат връчени на удостоените на тържествена сесия на Общинския съвет на празника на Хасково 8 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама