Разбиха канал за превоз на нелегални мигранти от Гърция за България

13:39, 24 сеп 19 / Крими 25 989 Topnovini
1

Канал за нелегални мигранти от Гърция за България разкриха гранични полицаи от Смолян, съвместно с полицията в Хасково. Според първоначалните данни става въпрос за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата ни към страни от Западна Европа. 

На 17 септември 2019 г., в района на местността Колибаря, граничен полицейски наряд от ГПУ-Ивайловград прави опит да спре за проверка три автомобила, които не се подчиняват на полицейското разпореждане.

В резултат на бързата реакция, малко по-късно в района са установени колите - едната от които претърпяла пътно-транспортно произшествие с петима български граждани -  на възраст от 24 до 36 години. В автомобилите са открити и 16 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Всички те са задържани и са приведени в помещение за задържане на  ГПУ Ивайловград.

Задържан е и организаторът на канала – 25-годишен афганистански гражданин, пребиваващ в София. Извършени са процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от него, където са задържани още двама незаконно пребиваващи афганистанци.

За случая е уведомен дежурен прокурор от районната прокуратура в Ивайловград. Срещу българите, превозвали мигрантите, са образувани 3 бързи производства, а срещу афганистанските граждани - 8.

Според първоначалните данни се касае за организиран канал за превеждане на нелегални мигранти през границата на страната към страни от Западна Европа.  Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.