Трима души са в хасковската болница със симптоми на коронавирус

10:17, 04 фев 20 / Всичко за коронавируса 25 2444 Topnovini

Трима пациенти със симптоми на коронавирус са настанени в Инфекциозното отделение на хасковската болница, съобщи bTV. Болните са се завърнали от чужбина и заради риска да са носители на опасния вирус са изолирани до отхвърляне на диагнозата. Кръвни проби и от тримата пациенти са изпратени в Националната референтната лаборатория за изследване.

Началникът на Инфекциозно отделение д-р Красимира Кинова заяви, че според нея не става дума за коронавирос, но са взети превантивни мерки.

Българин в Китай: Никой няма право да напуска дома си, полицаи и лекари обикалят на проверки

Двама от болните са семейство от Хасково, което е било на ваканция в Тайланд. При завръщането си миналата седмица вдигат температура и са насочени от личния лекар към болницата. Приети са миналия четвъртък. Състоянието им е добро.

Третият е мъж от Хасково, който на 22 януари се е завърнал от Шри Ланка, където е
работил. В началото на февруари той се е почувствал зле, а ренгенът е показал пневмония. Заради рисковия район, от който се връща – също е пренасочен за лечение в болницата.

Първа жертва на коронавируса в Хонконг

4000 комплекта маски и ръкавици са доставени на Гранична полиция като предпазна мярка заради новия коронавирус. Маските и ръкавиците ще бъдат раздадени на служители, които охраняват големите летища у нас, както и двете морски пристанища Варна и Бургас.

От Гранична полиция напомнят, че до България няма директни полети от Китай и затова се разчита хората, пътуващи от тази дестинация, да са минали медицински проверки през летища преди българските.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани