Нито един българин не е с коронавирус

11:12, 06 фев 20 25 2502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отрицателна е пробата за новия коронавирус на завърналия се от Шри Ланка българин, който е настанен в областната болница в Хасково. Това стана ясно след като излязоха резултатите от теста, проведен в Националната референтна лаборатория на Националния център по заразни и паразитни болести, съобщиха от МЗ.

Досега резултатите на четиримата българи – трима в Хасково и един мъж във Варна, се оказаха отрицателни. Наблюдението им ще продължи в 14-дневен карантинен период. 

Няма коронавирус у нас

Междувременно днес центърът е получил от Германия нови 200 теста за изследване на болни граждани със съмнение за коронавирус 2019-nCoV, съобщи директорът на Националния център проф. Тодор Кантарджиев.

Броят на потвърдените заразени при епидемията от коронавирус в Китай достигна 28 018 в цялата страна, като има 3 594 нови случая, съобщи Националната здравна комисия, предаде БГНЕС.

В ежедневната си актуализация Комисията заяви, че има 73 нови смъртни случая от вируса - повечето от тях в най-силно засегнатата провинция Хубей, а три в други региони, с което броят на починалите в национален мащаб достигна 563 души.

Откриха коронавирус и при новородени

Междувременно нови десет души са заболели на японския кораб, който беше поставен под карантина. 

Круизният кораб „Diamond Princess“ е в японското пристанище Йокохама от понеделник, след като стана известно, че един от пътниците има новия тип коронавирус. Корабът напусна Йокохама на 20 януари и се отправи по маршрута Кагошима-Хонконг-Окинава и трябваше да се върне в Йокохама в понеделник. До понеделник няколко пътници започнаха да се оплакват от неразположение. Японските власти решиха да задържат кораба и да направят проверка на всички 3700 пътници и екипаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама