Пожарите в Хасковско и Стара Загора са овладени

09:55, 16 сеп 20 25 2353 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Пожарът в тополовградското село Владимирово е локализиран, съобщиха от областната администрация в Хасково. Огънят вилня на труднодостъпен терен между областите Хасково и Стара Загора.

Три пожара бушуват в Хасковско

В района на Хасковска област той е обхванал около 5000 декара сухи треви, широколистна гора, гъста растителност и храсти. Поради голямата площ областният управител д-р Стефка Здравкова поиска в пожарогасенето да се включат и военни. На дежурство по фронта на пожара през целия ден ще останат 8 екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" от област Хасково, водачи с булдозери, военни, уточняват от държавната управа.

Погасен е и пожарът в село Планиново. През нощта разпространението на огъня е било спряно от 4 автомобила с 13 служители на пожарната. Днес на дежурство ще останат 4 екипа, които ще следят за ново възпламеняване на пожара, съобщава БНР.

Сакар отново е обхванат от пожар

Третият пожар, който горя край село Йерусалимово, също е погасен. Той обхвана около 3000 дка сухи треви, земеделски земи и храсти, допълват от областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама