Протестиращи пресрещнаха Гешев в Хасково

16:57, 29 сеп 20 25 2965 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

С викове „Оставка“ и „Гешев е позор“ бе посрещнат главният прокурор Иван Гешев на излизане от съда в Хасково. Той беше в града заради среща с местни магистрати. Въпреки че за посещението му не бе съобщено предварително, на излизане той бе пресрещнат от протестиращи граждани.

Протестиращи пред сбирката на Гешев: Битката не е срещу прокуратурата, а за прокуратурата

Гешев отказа да даде изявление пред медиите с аргумент, че е присъствал на работна среща. Той отказа и да отговори на въпрос на протестиращ, който го попита защо не разследва бившия финансов министър Владислав Горанов заради несъбраните 700 млн. лв. такси от организатори на хазартни игри.

Гешев: Уплашихме онези, които не искат законът да е еднакъв за всички

Това не е първият път, в който протестиращи причакват главния прокурор. На 24 август множество демонстранти се събраха пред резиденция „Бояна“ преди свиканото от него национално съвещание на прокуратурата. Тогава Гешев коментира протестите така: „Мафия сме, защото внесохме светлина в тъмнината. Мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарти. Това са „нормални“ политическите атаки и опитите да бъде унищожена българската прокуратура, макар и под прикритието на борба за демокрация“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама