Ще има още едно трасе само за тирове на "Капитан Андреево"

14:50, 02 дек 20 25 2393 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Постигната е принципна договорка с превозвачите и турските власти за изграждането на още едно трасе за товарни автомобили на граничния пункт "Капитан Андреево", обяви зам.-директорът на Териториална южноморска дирекция към Агенция "Митници" Васил Инджов.

Това обаче ще отнеме време. "До края на годината ще имаме обществена поръчка за реконструкция за това трасе. То е единствено за товарни автомобили - т.нар. тип хладилници. Ще бъде изграден и още един кантар на ГКПП "Капитан Андреево". На "Лесово" също ще бъдат изградени два кантара", обясни Инджов, цитиран от Нова телелевизия. 

Снимка: 

Той обясни, че към момента ГКПП "Капитан Андреево" работи на пълен капацитет, всички десет трасета на вход товарни автомобили са подсигурени със служители, като на денонощие на вход се обработват около 1150 -1200 товарни автомобила, или около 2350 товарни автомобила в двете посоки.

По-рано днес превозвачи излязоха на предупредителен символичен протест на българо-турската граница, за да изразят недоволството си от факта, че трябва да чакат с часове, а понякога - с дни, за да могат да преминат през "Капитан Андреево". Браншовите организации настояват за спешни мерки, които да ускорят обработката, за да могат да се спазват сроковете за доставка на товарите. Те се оплакаха, че ситуацията е такава от около месец и е характерна за този период на годината заради предстоящите празници. Тази година заради пандемията от COVID-19 има изместване на доставките и трафикът в този период е още по-засилен, предаде "Медиапул".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама