Кампания против тютюнопушенето се провежда в училища в Кърджали

18:10, 26 ное 18 / Общество 25 472 Topnovini
1

Служителите на Регионалната здравна инспекция в Кърджали показаха вредата от пушенето на наргиле на ученици от професионални гимназии и средни училища в областния град и региона, предаде БНР.

Кампанията против тютюнопушене на РЗИ в Кърджали е съвместно с няколко институции продължава до 30 ноември. 

"Това е много силна зависимост, която е съизмерима по сила със зависимостта към кокаина и хероина. Много е трудно пушачите да откажат цигарите и това, че някой пушач е отказал и след това пак е пропушил, не бива да се отчайва, а дори и няколко пъти да пробва, ще постигне успех. Това е нормално при пушачите да откажат цигарите и след това, ако изпаднат в тежка ситуация е нормално да пробват по няколко пъти. Не бива от първия път, ако не постигнат успех да се отчайват", каза Ренета Велкова, главен експерт в инспекцията за зависимостта към цигарите.

При проведеното изследване за никотинова зависимост в Областното пътно управление двама от изследваните се оказаха с лека зависимост, един със силна, а четирима са пристрастените пушачи. 
На 30 ноември предстои демонстрация с пушеща кукла пред ученици от основно училище ”Васил Левски” в  Кърджали. Те ще видят и лентата “Невидимият дим”. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани