Граждани протестираха пред КЕВР заради поскъпването на водата

15:25, 17 дек 18 / Общество 25 1088 Topnovini
1

Протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ заради готвеното увеличение на цената на водата от началото на следващата година. Поскъпването се очаква в 27 населени места. Недоволните настояват увеличението да бъде спряно, а преди това да се направи анализ на инвестициите във ВиК сектора.

Недоволството е организирано от общински съветник на БСП в столичния общински съвет.

В момента тече общественото обсъждане на новите цени на водата от догодина. Според предварително одобрените бизнес планове на ВиК дружествата водата в почти цялата страна ще поскъпне.

От януари сметките за вода ще скочат в над 20 области. най-високо поскъпване ще има в Бургас и София, а Кърджали е единственото населено място, където водата ще поевтинее. Добрич и Шумен остават градовете с най-високите цени на водата

В Бургас трябва да се готвят да плащат с 27 стотинки повече за кубик. В София поскъпването ще е с 23 стотинки. За Варна 12 стотинки, в Пловдив под 2 стотинки. Във Враца ВиК дружеството е поискало скок над цената определена като социално допустима - затова поскъпването ще се ограничи до 14 стотинки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани