Цвета Караянчева: Не очаквайте парламентарни избори след тези местни

12:08, 27 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1306 Topnovini
1

„Гласувах за промяната. Гласувах за това за Кърджали да стане по-добро място за живеене, за да могат да се върнат децата ни. Да може Кърджали да си възвърне славата на красив, уютен и най-вече подреден град“. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след като упражни правото си на глас в Кърджали, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Призовавам моите съграждани нека днес да излязат да гласуват. Техен избор да бъде, никой не може да им казва как да гласуват, но нека да помислят кой би бил най-полезен за по-доброто развитие на Кърджали. Нека да изберат него“, заяви Караянчева.

На въпрос могат ли да повлияят резултатите от местните избори на политическата обстановка като цяло Караянчева е категорична: „В никакъв случай. Местните избори са изключително различни от другите. Местната власт е мажоритарен избор и затова българските граждани ще направят избор по места. Те гласуват за най-добрия. Парламентарните избори са нещо друго. Не очаквайте парламентарни избори след тези местни избори“, каза още тя.

На въпрос дали очаква президентът да подпише указ на главния прокурор Караянчева заяви: „Нека да оставим президента да се запознае с материалите и да вземе решение, все пак аз съм представител на парламента“, заключи тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани