Ново огнище на COVID-19 в Кърджали, затварят отделение на болницата

12:27, 12 юни 20 25 2989 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Белодробното отделение на болницата в Кърджали е затворено за дезинфекция, след като са установени 11 нови положителни проби на COVID-19.

Всички новозаразени са свързани с лекарка от „Пирогов”, която се е прибрала в Черноочене в отпуск. Тя е контактувала с изключително много хора и е била на посещение в местната болница.

Нови 93 случая на коронавирус у нас

Първоначално лекарката не е съдействала на здравните власти и не е посочила къде е била и с кой е била контактувала. Тя си е направила PCR тест по собствено желание, който е дал положителна проба още миналия петък.

Сред заразените, след контакт с нея, са нейни близки, две лекарки, санитарка и пациенти. От всички тези хора има и един починал.

„Тя се е тествала по собствено желание, може би по изискване на лечебното заведение. Първоначално лицето твърди, че не е имало контакти. След това разбираме, че е имала такива. Упрекът към нея е за бавното съдействие”, каза областният управител на Кърджали Никола Чанев пред Нова телевизия.

„Тя не е дала точна и ясна информация за контактите си. Изготвено е писмо, което ще бъде изпратено до прокуратурата”, каза директорът на РЗИ – Кърджали д-р Виктор Кирчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама