Кърджалийският театър се застъпи за Караянчева, килимите били ценни

13:17, 08 окт 20 25 2897 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова
Фейсбук/Театрално-музикалния център „Димитър Димов”
Фейсбук/Театрално-музикалния център „Димитър Димов”

Килимите, дарени на Театрално-музикалния център „Димитър Димов” в Кърджали със съдействието на Цвета Караянчева, са изработени по автентична и уникална технология. Това изтъкнаха от кърджалийския театър на Facebook страницата си.

"Килимите, дарени на театъра в Кърджали, са ръчнотъкани, изработени са в Сливен в средата на миналия век по автентична технология, и се отличават с уникалната си орнаментика. Предоставени са от Народното събрание по искане на ръководството на театъра със съдействието (а не с личното благоволение) на председателя на парламента, за което намираме за редно да изразим своята благодарност", написаха от театъра. 

Ръководството на театъра намери за неуместна иронията, с която медиите и социалните мрежи погледнаха дарението. Те поясниха, че килимите ще се използват като реквизит за спектакли от възрожденската и следосвобожденската епоха, а след време ще се запазят като елемент от българското културно наследство.

На авторите на саркастични коментари, цинични подмятания и пошли сравнения на тема „бит и култура“ ще се осмелим да припомним думите на Езоп, че нито един акт на добрина, дори и най-малкият, не е напразен. Дори да е посрещнат с неразбиране“, завършват обръщението си от кърджалийската културна институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама