Мними майстори изнудват хора за ремонт на покриви

12:05, 31 окт 18 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мними майстори на покриви мамят жителите на няколко пазарджишки села. Строителите предлагат от врата на врата ремонти на покриви. Започват уговорка за една цена, а накрая цената става съвсем друга, но работата остава недовършена, за да има рекет и накрая се стига до заплахи.  

Десетки са жертвите вече на строителния рекет по селата. Един от потърпевшите е и Бай Страхил от пазарджишкото село Росен. Живее сам в стара порутена къща.

Преди дни на вратата му потропал мъж и предложил за 700 лева да поправи покрива му. След него дошли още четирима. Колата си умишлено оставили далеч от къщата, за да не види човекът номера.

„Най-напред поискаха 700 лева, за да отидат за материал – две връзки летви докараха и бичмета май. Не са ми дали бележка какво струва. Свалиха улуците най-напред,после керемидите, редиха други”, обяснява Бай Страхил пред Нова телевизия. 

След няколко часа мъжете му казали, че ремонтът ще струва 4000 лева и, ако не им даде парите веднага, няма да довършат покрива. Така го вкарали в схемата за лесни пари и взели всичките му спестявания, които трупал от пенсията.

Мъжете го заплашили, че на следващия ден ще се върнат, за да им даде останалата част от сумата. Оттогава бай Страхил живее със страх.

„Заплашили са го. Той е самотен. Като му кажат, че ще влязат през нощта. Няма никой да разбере нищо, може би от това се е уплашил”, обясни кметът на село Росен Васил Рангелов.

Строителните рекетьори се опитали да измамят и друга възрастна жена в селото, но ударили на камък. Нейн съсед минавал по улицата и я предупредил за схемата.

В капана на строителните измамници попаднал и кметът на пазарджишкото село. Първоначално му поискали 200, после 2000 хиляди лева.

До момента нито един от измамените не е подал жалба в пазарджишката полиция.

„Да не се доверяват на първо място на непознати. Щом не познават хората, винаги да подхождат  не с едно, а с две наум. Каквито и да са примамливи офертите, било то за строително-ремонтни дейности или за нещо друго, никога да не се доверяват. Винаги да прочуват какви са тези хора, откъде идват и какво всъщност искат и да бъдат особено бдителни като по никакъв начин  не ги допускат в жилищата си. Има опасност тези хора или да извършат кражба, или да измамят по някакъв начин възрастните си клиенти”, съветва Мирослав Стоянов говорител на ОД на МВР в Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама