Арестуваха измамници, изнудвали жена от Септември за ремонт на покрив

15:00, 04 дек 18 25 1760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаха група мъже, измамили възрастна жена от Септември.

Служителите от автопатрул забелязали лека кола с врачанска регистрация. Полицаите проверили пътниците - седмина мъже, на възраст от 27 до 36 години, от различни села в околността. Служителите на реда бързо установили, че мъжете без видим повод са застанали пред къща и проверили дома, в който била изплашената 76-годишна стопанка.

Станало ясно, че малко по-рано групата й предложила бърз и евтин ремонт на покрива с първоначалната оферта за смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на „майсторите“ доверчивата жена се съгласила и бригадата бързо започнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала с още близо 1000 лева.

Притеснена стопанката казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до дома й, за да я принудят да плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но те продължили с настояването и дори отправили заплахи към жената. Така тя била принудена да отиде и да изтегли още 600 лева. Дори и след предаването им, гастролиращите майстори продължили да я притесняват.

Плановете им пропаднали, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип. И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември. Шестима са с криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в областния град, а работата по неговото изясняване продължава.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:31, 08 ное 20

Трябват малко такива полицаи и при нас. Нашите се продават на циганите и са си комбина

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама