Искат постоянен арест за клошаря, убил жена в Пазарджик

12:00, 07 дек 18 25 1369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Пазарджик е внесла в съда искане за постоянен арест на 74-годишен мъж, привлечен като обвиняем за умишлено убийство. 

До момента разследването е установило, че на 4 декември тази година мъжът с инициали Д. К. умишлено е умъртвил 37-годишна жена. Тялото й е намерено в къщата на пенсионера в центъра на града. 

Според първоначалната информация жената се казва Таня и е от ромски произход. Преди няколко дни възрастният мъж я срещнал около кофи за смет, защото самият той водел клошарски начин на живот. Приютил я в дома си, но през нощта двамата се скарали. Мъжът поискал жената да напусна къщата му, но тя отказала. Тогава пенсионерът я завързал със сезал през шията и ръцете и отишъл в полицията, където поискал униформените да му съдействат. Когато полицаите и мъжът се върнали на адреса, те открили жената мъртва. Според разследващи най-вероятно тя се е опитала да се отвърже и се е задушила. 

Прокуратурата обвини мъжа в умишлено причиняване на смъртта й. По делото се извършват процесуално-следствени действия. 

Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама