Задържаха мъж в Пазарджик, участвал в ''ало'' измами за 28 000 лв.

13:30, 05 фев 19 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криминалисти от РУ-Пазарджик са задържали мъж, участвал в схема за телефонни измами, съобщиха от полицията.

До момента са установени две жертви на престъпни посегателства с негово участие. На 23 януари в домът на 71-годишния Т.Б. от Пазарджик се обадил непознат, който се представил за следовател. Била използвана познатата до момента схема, при която измамникът успял да заблуди пенсионера, че е служител на реда, разследващ телефонни измами.

След около час възрастният мъж хвърлил през терасата на жилището си полиетиленова торбичка със сумата от 100 лева и бижутата на съпругата си. Вторият случаят е с 69-годишната жителка на областния град В.Т. Жената отишла до клон на местна банка, откъдето успяла да изтегли от личната си сметка сума в размер на 28 000 лева. Жертвата поставила парите в найлонова торбичка и ги занесла под пейка в кварталния парк.

Междувременно след получаване на сигнали за случилото се, както и за множеството опити за телефонни измами служители на сектор „Криминална полиция“ при районното управление в Пазарджик сформирали екипи за разследване и анализиране на всеки случай. Те успели да установят посредника, който вземал парите от местата, на които ги оставяли жертвите. Задържан е 26-годишният жител на областния град Ц.С. Работата на разследващите продължава за изясняване на евентуалната му съпричастност и към други извършени престъпления на територията на региона и страната.

По случая се води полицейско производство под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. В тази връзка продължава активната разяснителна кампания за превенция на телефонните измами, която обхваща цялата област. Тя бе разпоредена от директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и цели насочване на вниманието на гражданите към зачестилите случаи на престъпления от подобен род. В нея участват всички полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи районите в петте полицейски управления от областната дирекция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама