Един е в болница, а петима са арестувани след свада в ромски квартал в Пещера

16:42, 07 юни 19 25 1792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима са задържани в ареста на РУ-Пещера за нарушаване на обществения ред и побой в ромския квартал „Луковица”. Причина за инцидента е стара вражда между два фамилии, живеещи в пещерския квартал “Луковица”, предаде БГНЕС.

51-годишен мъж е настанен в МБАЛ-Пазарджик с множество травми по главата, но без опасност за живота.

Инцидентът се разиграл вчера следобед. Там възниква разпра между група мъже, съобщават от полицията. Напрежението бързо ескалирало, в резултат на което бил нанесен побой с дървени дръжки на инструменти на 51-годишeн мъж от квартала. Той е транспортиран от екип на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в областта на крака и травми на главата, без опасност за живота.

Междувременно в полицейското управление в Пещера били получени сигнали за нанесени щети по две постройки в района, собственост на мъж и жена живеещи в „Луковица”. Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки към тях. От съседно жилище е установена и кражба на мобилен телефон. За изясняване на случилото се и залавяне на извършителите са предприети незабавни действия от страна на дежурните екипи от РУ-Пещера.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов съобщи, че е сформирана група от служители на криминална и охранителна полиция, разследващи полицаи и експерт. По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик ст. комисар Йордан Рогачев на място пристигнали и автопатрули от районните управления в Пазарджик и Септември, които да подпомогнат колегите си. Задържани са петима мъже на възраст между 19 и 49 години, всичките от Пещера. Полицаите установили, че стара вражда между два фамилии, живеещи в пещерския квартал е причина на конфликтите, последвани от побой и вандалски прояви.

Случая е под наблюдението на Районната прокуратура в Пещера. Продължава работата по документиране на извършените престъпления и установяване и на други лица, взели участие в извършването им. Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама