Специалисти по медицински грижи ще блокират АМ „Тракия“

06:30, 21 юни 19 25 1823 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на протест днес по обяд. Исканията им остават същите - достойно заплащане и подобряване на условията на труд. Медицинските специалисти настояват основното им възнаграждение да се равнява на две минимални заплати, както и болниците да престанат да бъдат търговски дружества.

Протестиращите в Пазарджик ще блокират днес и магистралата за Пловдив.

От 26-и юни започва ефективна стачка в Троян. Във Видин се очаква другата седмица да има масови оставки на специалистите по медицински грижи.

Медицински сестри във Враца поискаха увеличение на заплатите

Медицинските специалисти обмислят и нов национален протест през септември, обяви организаторът на протестите Мая Илиева.

„Въпреки отпуснатите пари, въпреки методиката, която обхваща само общинските и държавни болници и не засяга останалата част от медицинските специалисти и структурите, в които те работят, въпреки всичко това, не сме стигнали доникъде“, посочи тя и добави, че нямат никаква комуникация със здравното министерство, освен писмата, останали без отговор.

Манолова: Срамно за българската демокрация е да се мачкат протестиращи

Според нея е необходима промяна в самата система, за да може нещата да тръгнат нормално. По думите ѝ никой не е усетил нещо от отпуснатите от правителството 50 млн. лв.

„Хората от различни градове коментират, че няма увеличение. Ако има такова, то е между 50 и 80 лв.“, обясни тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама