Измамници завличат възрастни хора в Пазарджишко с дърва за огрев

09:50, 17 юли 19 25 1555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В капана на нова измама попаднаха десетки възрастни хора от няколко села в Пазарджишко. Двама мъже, представящи се за търговци на дърва, ужилиха пенсионери, задигайки голяма част от спестяванията им, съобщи Нова телевизия.

Измамниците обикаляли от къща на къща и предлагали евтина дървесина за огрев. Условието да получат стоката на преференциална цена било пенсионерите да им дадат като капаро половината от сумата.

„Предложиха ми евтини дърва, за 50 лв./куб, което е с 40 лв. по-евтино от миналата година. Бяха много убедителни, дори се обаждаха на горския – уж да говорят с него”, разказа Светла Вълкова.

„Аз очаквах, че са от нашите работници, които работят в гората и затова им дадох пари. После се усъмних, след като им предадох сумата от 260 лв. Не докараха дървата и аз задействах приятел, направихме им постановка и след това се обадих на полицията”, сподели Георги Дургов.

Мнимите търговци се оказват по-бързи от полицията. При опит да бъдат задържани единият кара униформените да го гонят километри пеша, а другият се е укрил, но вече е задържан.

„В районното управление е получен сигнал за измамници и е установено, че един от извършителите е тръгнал в посока гр. Септември. Веднага изпратихме автопатрул. Гонитбата с един от извършителите продължи близо един час. Другият измамник беше задържан на следващия ден”, коментира ст. инспектор Борислав Биволарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама